Tänään on 22 Helmi 2019, 01:50


Snowfinchin nykytilanne!

Täältä löytyvät tärkeät ilmoitusasiat: jokaisen pelaajan kannattaa lukea aina kun tälle alueelle on tullut uusia viestejä. Alueelle aiheita saavat tehdä admin tai moderaattorit ilman erillislupaa.

» Pikakertaus Snowfinchin käytännöistä (uudet pelaajat, käykää läpi!)
» Uutiset (päiv. 26.1.2018)
 • Kirjoittaja
 • Viesti
Poissa
Avatar

kujakettu

Ylläpitäjä

 • Viestit: 848
 • Liittynyt: 19 Loka 2013, 12:46
 • Paikkakunta: Mli

Snowfinchin nykytilanne!

Viesti02 Loka 2015, 23:25

Heissan, kanssapelaajat! Mikäli sellaisia täällä vielä on. Toivottavasti.

Ajattelin että olisiko täällä hyvä virittää jonkin sortin keskustelua Snowfinchin nykyisestä tilanteesta ja pitäisikö asialle tehdä jotain. Meidän foorumi on nimittäin tällä hetkellä aika kuollut. Ja mua henkilökohtaisesti itseasiassa ärsyttää myös tämä nykyinen foorumiulkoasu. (Ikävä kyllä oon myös tosi halko näitten kanssa, en oo mikään tekniikan ihmelapsi).
Musta tuntuu et jotenkin pitäisi saada homma taas rullaamaan, meillä on täällä ylemmällä taholla toimimassa minä ja veranthia modena. Mietin että tarvitsisinko ylläpitoon lisäapua vaikka toisaalta käytännössä veranthia tekee suurilta osin ihan niitäkin hommia jotka periaatteessa olisi mun juttu. Mutta on mahdollista että joku ihan suoraan ylläpitöportaassa apukätenä auttaisi asioiden pitämisenä siistinä. Ehkä?

En oikein osaa nyt muodostaa hirveän järkevää tekstiä. Pointti on lähinnä siinä että mulle itselleni Finchi on tärkeä mutta onko täällä kellään intoa/ideoita miten voisi uudistaa/siistiä tätä paikkaa tai saada hommaa taas muulla tapaa rullaamaan tai elävöitymään? Pääsivusto meillä on onneksi siisti kiitos veranthian tekemän ulkoasun, foorumi omasta mielestäni ei niinkään ole mikään erityisen imateleva ulkoasunsa puolesta, ja se on tietysti tärkeä ominaisuus kun on kyse foorumiroolipelistä.

Sanokaa jotain, mulla jäätää aivot.
Poissa
Avatar

Varja

Pikkuvanha

 • Viestit: 154
 • Liittynyt: 23 Loka 2013, 12:08

Re: Snowfinchin nykytilanne!

Viesti03 Loka 2015, 01:40

Millasta foorumin ulkoasua/hallintapaneeliapua haluaisit? Oon jokusen vuoden pyöritellyt tuota keppihevosfoorumia niin hallintapaneelin puolelta alkaa olla aika selvää puuhaa, mut noi ulkoasut oon teettäny tarvittaessa muilla. Niissä en siis osaa auttaa, jos nää valmiit ei miellytä. Osaan joitain kuvakkeita ja värejä toki säätää niistäkin, kerran väännettiin oman foorumin toisen ylläpitäjän kanssa ihan hirvee joulu-ulkoasu. Se oli mahtavaa. :D Kirkuvaa punasta ja tanssivia tonttuja, ah

Tietysti vaihtelua ja piristystä saa vaihtelemalla tuota yläkulman banneria silloin tällöin. Vaihdan keppihevosfoorumin bannerin kerran parissa kuussa ja käyttäjät ilahtuu kyllä joka ikinen kerta.

Sitä mä en tiedä miten tänne sais eloa ja vilinää. Mul on aivokapasiteetti niin kovilla tänhetkisten opiskelujen kanssa, etten ainakaan ite toiminnallani (tai lähinnä sen puutteella) auta asiaa ollenkaa. Sori. :C
Poissa
Avatar

Sasu

Pikkuvanha

 • Viestit: 145
 • Liittynyt: 26 Loka 2013, 09:28

Re: Snowfinchin nykytilanne!

Viesti03 Loka 2015, 14:29

Montako aktiivista tai edes hengissä olevaa pelaajaa meillä mahtaa tällä hetkellä olla? :'D Hiljaista on meinaan ollut.

Pakko sanoa että mua kyllä risoo tämä nykyinen ulkoasu, kun se on niin älyttömän leveä. Olenkin asiasta tainnut jo kitistä. Taitaa se edellinen ulkoasu olla edelleen valittavana, ja sehän oli kapeampi, mutta se on niin... oranssi. :'D
Joku banneri tonne ylös olisi kiva, mutta sen kanssa en kyllä osaa auttaa, koska mun visuaaliset suunnittelukyvyt on about nolla. Mulla ei ole mitään havaintoa siitäkään, millaset ulkoasunmuokkausmahikset foorulla on, joten en ainakaan näkemättä osaa sanoa siihenkään mitään fiksua. :'D Miten ne edes on siellä hallintapaneelissa esitetty, jossain koodimuodossa?
Poissa
Avatar

Varja

Pikkuvanha

 • Viestit: 154
 • Liittynyt: 23 Loka 2013, 12:08

Re: Snowfinchin nykytilanne!

Viesti03 Loka 2015, 16:07

Joo, pitkälti koodina jota mä en ite osaa käsitellä. Toi bannerinvaihto onnistuu koodittakin.

Ja valmiita ulkoasuja on eri leveyksillä mut imho kaikki kapeet on ihan hirveitä. Mut ei se värienvaihto oo niin hirveen vaikeeta ku muuten ulkoasujen muokkaus.
Poissa
Avatar

kujakettu

Ylläpitäjä

 • Viestit: 848
 • Liittynyt: 19 Loka 2013, 12:46
 • Paikkakunta: Mli

Re: Snowfinchin nykytilanne!

Viesti03 Loka 2015, 19:20

Sasu, mustakin ois kyl kiva tietää paljonko meitä on oikeesti täällä pyörimässä. Ja ei nyt tartte niin järkeviä ideoita olla, mua ilahduttaa että tääl on edes joku käynyt sanomassa jotain 8'D

Varja, noi valmiit ulkoasutkin varmaan menee jos niitä just muokkaa/vaihtaa tuota otsikkoa jne. Rehellisesti mä en vaan tosiaan oo ollut kovin aktiivisesti minkään tällaisten ulkoasuhommien kanssa tekemisissä vuosiin niin mulla meinaa ne vähäisetkin opit olla valunu jonnekin ulottumattomiin. Ainoo mitä ehkä osaan konkreettisesti on piirtäminen, mut kuvien muokkaus koneella tai just ulkoasujen muokkaus on mulle aikamoista helvettiä koska en vaan osaa enää. 8'DD Plus mulla ei tällä koneella edes ole minkään sortin muokkausohjelmia koska kaiken lisäksi olen epäileväinen ja huono lataamaan netistä asioita. Oonkohan oikeesti tän sukupolven ihminen mikä oon olevinani, oon välillä onneton kuin vanha mummo näitten laitteiden kanssa...
Tai sit mun kärsivällisyys on vaan valunut paljon pienemmäks tämmösten hommien suhteen.

^Ylemmän puheenvuoron pointti oli siis se että oon vakaasti sitä mieltä että tätä foorumin ulkoasua pitäisi muuttaa/tehdä jotenkin mielenkiintoisemmaksi mutta ainoa mitä itse mielestäni osaan on piirtäminen mikäli otsikkoa kohden haluaa ajatella jotain mielenkiintoista.
Eihän ton tekstinkään edellisestä fooru-ulkasta ollut alkujaan tarkoitus jäädä tuohon mutta sitten se vaan.. jäi. Ja siis ihan joku kuvakkeiden ja värienkin vaihtelu vois toki auttaa kunhan löytyis miellyttävä ulkoasu, jos Varja siis sellasta ees osaat tuolta hallintapaneelin puolelta. Mustakin tää nykyinen ulkoasu on liian leveä.

Mitäköhän tässä nyt oikeen keksis.
Vitsi kirjotan taas sekavaa tekstiä, sori sori sori
Poissa
Avatar

veranthia

Ylläpitäjä

 • Viestit: 218
 • Liittynyt: 23 Loka 2013, 11:38
 • Paikkakunta: Tampere

Re: Snowfinchin nykytilanne!

Viesti04 Loka 2015, 00:13

Helou helou. Tuun kaapista ja sanon et yhtä pitkään kun olin halunnu tehdä pääsivulle ulkan, oon halunnu muokata fooruminkin ulkan. Ja ööää mä en nyt tiiä mitä voin teidän muiden sanomisiin kommentoida kuin sitä et jos joku antaa mulle vasaran ja sanoo et naulaa toi paikalleen nii mä naulaan. Eli basically vaikka pelaaminen mulla on aika nollissa, niin olen ehdottomasti up to the task jonkun senpain, eli vaikka just Varjan, avulla tekemään tästä foorumista vähän silmälle kivemman.

Sitäkin aattelin sanoo että mulla on puhtia sen verran että vosi tehdä kapean sekä leveän leiskan, joista saa sitten valita? Sellaset että ovat suurinpiirtein samanlaiset. Nyt kun tuo offien pituuskaan ei oo enää niin virallinen et sitä pitää tapittaa silmä kovana, niin sille ei taida olla varsinaista estettä?

EDIT// Heitän tänkin ilmaan että mites Joulukalenteri 2015?
historiikki » treffipalsta » arttinurkka » tilaustyöt

» ɢɪɴɢᴇʀ ᴄʜᴀsᴇ
» ᴍᴏɴᴀ ᴄʜᴇᴋᴀɴᴏᴠᴀ

Like a letter printed in red, printed in red
There's a price up on your head, on your head
Devils got you on the run, on the run
But you can't hide once it's begun, it's begun
Poissa
Avatar

Sasu

Pikkuvanha

 • Viestit: 145
 • Liittynyt: 26 Loka 2013, 09:28

Re: Snowfinchin nykytilanne!

Viesti04 Loka 2015, 11:07

No siis munkaan koodaustaidot ei tosiaan ole mitkään huimat (kuten hahmojen sivuista varmaan näkee :'D), mulla on enemmänkin sellanen yritys-erehdys + epätoivoinen googlaaminen -tyyli. :'D Eli jos joku oikeesti tietää mitä on tekemässä niin musta ei kyllä ole hyötyä, mutta voin kyllä varmaan tarjota jonkun auttavan käden jos sellaiselle on tarvetta. : D

Ja ois kyllä hienoa jos ois leveämpi ja kapeampi leiska erikseen, niin kukin voisi sitten mielensä mukaan valita. Ja ömmm mitäs muuta. Niin joo, joulukalenteri on kyllä joka aina ollut hauska, mutta kuinka monta toteuttajaa meillä on tällä hetkellä? :'D Tietysti esim. ne viime vuoden hahmohaastattelut oli sinänsä aika helppoja toteuttaa, kunhan vaan keksii niitä kysymyksiä.
Poissa
Avatar

veranthia

Ylläpitäjä

 • Viestit: 218
 • Liittynyt: 23 Loka 2013, 11:38
 • Paikkakunta: Tampere

Re: Snowfinchin nykytilanne!

Viesti04 Loka 2015, 13:55

Olin unohtanut koko hahmohaastattelut vaikka olivat oma ideani :DD uusien kysymyksien keksiminen onnistuu helposti, mietin vaan että haittaako porukkaa jos mukana on samoja hahmoja kuin viime vuonna? Mietin tässä myös että kerta oon välivuodella ja toivottavasti kohta sairaslomalla nii mulla on aikaa tehä varastoon luukkumateriaalia, että joulukalenteri mun puolesta ainakin onnistuis. :)
historiikki » treffipalsta » arttinurkka » tilaustyöt

» ɢɪɴɢᴇʀ ᴄʜᴀsᴇ
» ᴍᴏɴᴀ ᴄʜᴇᴋᴀɴᴏᴠᴀ

Like a letter printed in red, printed in red
There's a price up on your head, on your head
Devils got you on the run, on the run
But you can't hide once it's begun, it's begun
Poissa
Avatar

Varja

Pikkuvanha

 • Viestit: 154
 • Liittynyt: 23 Loka 2013, 12:08

Re: Snowfinchin nykytilanne!

Viesti04 Loka 2015, 15:47

Mie kans toivoisin et alkais löysään tää opiskelutahti pikkuhiljaa, jotta ehtisin mukaan kaikkeen tällaseen hauskaan. Mut taitaa olla vähän turha toivo. Mut voisin silti yrittää siinä(kin) auttaa jos on mitään mitä voin tehä.
Samat hahmot ei mua ainakaan haittaa jos on eri kysymykset tai ees osa niistä.

Ja olis edelleen mahtavaa jos saatas promottua koko peliä ja lisää pelaajia. Toki nykyistenki pelaajien aktivoituminen olis iso asia... hehe :D

Uskon et veranthia pärjää melko hyvin keskenäänki noiden ulkoasujen koodien kanssa, tai ainaki uskon et yhtä hyvin tai paremminkin hän sen handlaa kun mä. Toki voin jeesaa aluksi et miten noiden tyylien kanssa pelataan, mut oon tosiaan teettäny ite muilla ja käyttäny loput aikalailla valmiita nii en oo niihin perehtyny sen kummemmin.
Kuvanmuokkaus/bannerin teko taas onnistuu multa aivan hyvin, mut senkin osaa veranthia loistavasti.

En tiiä onks must mitään hyötyä missään mut kuhan tulin sanoon
Poissa
Avatar

Sasu

Pikkuvanha

 • Viestit: 145
 • Liittynyt: 26 Loka 2013, 09:28

Re: Snowfinchin nykytilanne!

Viesti04 Loka 2015, 20:00

Mä en edes muista mitä hahmoja siellä oli viime vuonna että. :'D Noo kunhan on eri kysymyksiä jos sattuukin sama hahmo haastateltavaksi. Mulla tulee joko olemaan maanantait ja perjantait lokakuun puolestavälistä jouluun asti vapaita, tai sitten on niin saakelinmoinen kiire joka ikinen päivä, etten ehdi varmaan edes konetta avata päivittäin. :'D Ensimmäisessä tapauksessa aikaa luulisi riittävän, toisessa tapauksessa häviän varmaan taas onnistuneesti vähin äänin. Asia selviää kunhan joku yliopistolta vastaisi mun sähköposteihini. :'D
Poissa
Avatar

kujakettu

Ylläpitäjä

 • Viestit: 848
 • Liittynyt: 19 Loka 2013, 12:46
 • Paikkakunta: Mli

Re: Snowfinchin nykytilanne!

Viesti04 Loka 2015, 21:29

Jos Vernalla riittää puhtia ja mielenkiintoa tohon hommaan niin eikun vasara käteen vaan. Mun tosin pitänee sit heittää sulle ainakin siks aikaa admininoikeudet ellei sulla oo jo. Ei varmaankaan. Tai laittaa sut sähläilemään mun tunnusten kautta mut eipä sekään oo ongelma.

Oon aina up to joulukalentereille koska ne piristää mua ja tykkäilen. Ja sen suhteen kyllä sit pystyn taas tekee jonkun simppelin pohjan jos mun kämäpohjat riittää. Ja ne hahmohaastattelut oli kivoja et mun puolesta voidaan jatkaa niitä välitäytteenä.

Tosiaan, muutenkin pitäis jotenkin vähän aktivoitua plus tosiaan saada jotenkin promottua eteenpäin. Mietin kanssa vaan ohimennen et tartteeks meidän pelialueet uudistuksia, tarvitaanko uusia alueita, tarvitaanko alueita pois, puuttuuko jotain, onks tää meidän peliformaatti tällaisena just hyvä ja sopivan vapaa ja mielenkiintoinen vai nimenomaan sit älyttömän tylsä ja kaikenlaista irtonaista mun pääkopassa pyöri ihan siitä et onks meidän nimi hyvä ja sössönsöö mutta siis. :DD Lähinnä et mikä(/mitkä) on se tekijä miks meillä on niin vähän porukkaa ja niin hiljaista ja et miten saatais vähän vähemmän hiljaista.
Poissa
Avatar

veranthia

Ylläpitäjä

 • Viestit: 218
 • Liittynyt: 23 Loka 2013, 11:38
 • Paikkakunta: Tampere

Re: Snowfinchin nykytilanne!

Viesti04 Loka 2015, 23:00

Juuei, mun oikeudet rajottuu hallituspaneelissa lähinnä alueiden luontiin, typojen korjaamiseen ja sellaseen :D Mut tota, onks teillä jotain vaatimuksia/ehdotuksia, että teenkö jotain pääsivun leiskaan yhteensopivaa vai suoraan samalla bannerilla vai mites? Pelkään että jos otan liikaa vapauksia niin tulee noottia perästä :DD Ja Varja, ihan varmana tuun nykii hihasta että et pääse kuin koira veräjästä kuule.

Iinan pohjat kelpaa mainiosti, joten joulukalenteri taitaa olla siis GO myös tänä vuonna! C: jee!

Mä oon miettiny tätä kans että onks tää yleinen hiljaisuus sitä että porukka häviää eikä uutta tuu tilalle vai että tavallisilla pulliaisilla pelaaminen ei niin innosta enää? Reality-ropet tuntuu painottavan jengitoimintaa, mafiaa, huumerinkejä jne. tällä hetkellä ja meillä ei sitä jännittävää trilleridraamaa oikeen oo jos sitä ei itse tee. Pitääkö kehittää joku iso sivujuoni? Jengit terrorisoi lapsiperhelähiöitä? Korruptoitunut johtoporras kaupungintalossa? Tyynellämerellä myrskyää ja Snowfinchiin iskee tuhoisa hyökyaalto? Vai onko nyt vaan metaforinen rankka talvi roolipelauksen saralla ja pitää sitkeästi odotella kevättä? :'D

Mut musta tuntuu että pelialueiden uudistamisessa olis jotain itua. Tiedä sitten mitä, mutta jotenkin on sellanen villi olo et pitäs vähän muutella juttuja täällä, ollaan kuitenkin alle puolen vuoden päästä oltu pystyssä jo viisi vuotta! (jessusmaaria sentäs)
historiikki » treffipalsta » arttinurkka » tilaustyöt

» ɢɪɴɢᴇʀ ᴄʜᴀsᴇ
» ᴍᴏɴᴀ ᴄʜᴇᴋᴀɴᴏᴠᴀ

Like a letter printed in red, printed in red
There's a price up on your head, on your head
Devils got you on the run, on the run
But you can't hide once it's begun, it's begun
Poissa
Avatar

Sasu

Pikkuvanha

 • Viestit: 145
 • Liittynyt: 26 Loka 2013, 09:28

Re: Snowfinchin nykytilanne!

Viesti04 Loka 2015, 23:16

Mun visuaalinen silmä on enemmän tai vähemmän sokea, että en ehkä sano tähän leiska-asiaan mitään. :'D

Hmm mä en edes tiedä, miksi oon ollut näin kuolemanhiljainen täällä. Koska kaikki muutkin yleisesti ottaen on? 8'D En ole osannut kaivata tänne mitään yleistä sivujuonta - lähinnä ongelmana on varmaan ollut se, ettei hahmoilla ole ollut omastakaan takaa minkäänlaisia juonia. :'D Tai onhan meillä Annun kanssa vaikka mitä, mutta niitä pelataan about kerran kolmessa vuodessa viikko putkeen yötä päivää ja sitten se taas jää. Tällä hetkellä Rakki taitaa olla ainoa, jolla on ollut minkäänlaista elämää viimeiseen vuoteen, koska se on hahmoistani tyyliin ainoa, jonka voi vaan heittää mihin tahansa tilanteeseen ja se pärjää. Ja no ehkä Zimikin, mutta se on niin pikkuinen. Eli lähinnä pitäisi vaan itse saada jotain aikaan pelillisesti. :'D Tietysti uudet alueet yms. voisivat auttaa asiaa, mutta en tähän hätään pysty taas sanomaan asiaan mitään kovin fiksua.

Ja herravarjele viisi vuotta? Mitä mä olen tehnyt elämälläni tämän ajan, kysynpähän vaan. 8'D Aika alkuajoista asti olen kuitenkin mielestäni mukana pyörinyt. Huhhuh.
Poissa
Avatar

Varja

Pikkuvanha

 • Viestit: 154
 • Liittynyt: 23 Loka 2013, 12:08

Re: Snowfinchin nykytilanne!

Viesti05 Loka 2015, 00:25

Sama värimaailma ja samantyyppinen banneri kuin pääsivustolla luo aina semmosen asiallisen ja yhtenäisen vaikutelman. Täytyy myöntää et kun oon etsiskellyt eläväisempiä pelejä tässä samalla, niin yhteneväinen ulkoasu pääsivustolla ja foorumilla on ollu ihan must. Jos ei oo ollu punasta lankaa niiden välillä, on tuntunu et paikka on huolittelematon, keskeneräinen tai liian nuorten ylläpitämä. Vaikka suurinosa tapauksista on varmaan oikeasti Finchun kaltaisia, mun osalta väärinymmärretty ihan hyviä paikkoja.
Et jos tällee rivikäyttäjä saa esittää vaatimuksia niin samat värit ja sama tyyli on asioita mist ei tarvii neuvotella. Miksei sama bannerikin (ja tässä välissä visuaalinen minä haluaa huutaa, että tylsäähän se on. jos on tismalleen sama banneri tai pääsivuston bannerin palanen).

Niin kauan ku jengitappelut ja hyökyaallot voi omilla hahmoillaan niin halutessaan välttää, niin antaa mennä vaan. :D Tai sit viisvuotissynttäreiksi joku magee suurempi ryhmäpeli? Joku tosi rento perseilytapahtuma, jossa ei oo pelivuoroja, viestin pituuksia tai ees juonta sen kummemmin määritelty? Vai meneeks tää jo liian villiks, tulisko siitä mitään? Aika tiuhaan on tähänki viestiketjuun kumminki vastailtu. Jos pelaamisen kynnys olis madallettu hetkeks, niin irtoaisko sen jälkeen aiemmilta pelaajilta paremmin nk. oikeitaki pelejä? En mä tiedä. Oon vieläki ihan keltanokka.

Omalta osalta tietysti tähän vaikuttaa se, kun pelikaveri läks. Kahden kolmesta hahmosta tärkein ihmisystävä on nyt paikassa x nii tuntuu tosi nihkeeltä jatkaa. Pitäis keksii mitä on tapahtunu ja miks ja kaikkee (jos joku on seurannu noita pelejä nii otan mielihyvin ideoita vastaan! onko Lavender löytäny toisen miehen??? löysikö Jikita kaverin? sai potkut koulusta???? IDK MAN idk).
Lisäks oon miettiny et pelastaisin yhen oman lempparihahmon, joka on kulkenu mukana jo... kymmenisen vuotta? Ja toisin sen tänne turvaan. Jos Timothy tois muhun vähän eloa. Mut sit ku nyt on tullu ongelmia piirtämisen suhteen, hirveet paineet ja mitää en osaa nii ei taia tulla Timistä kuvaa ihan lähivuosina, huoh.

Ite epäilen vahvasti et foorumipohjaset roolipelit, tai tekstipohjaset roolipelit ylipäätään, on vähän kuolemassa. Mut jos löydettäis jostain joku innostuneiden pelaajien lähde...! Mutta mistä.

En nyt oo ihan varma mitä sanoin ja sanoinko mitään mutta
Poissa
Avatar

veranthia

Ylläpitäjä

 • Viestit: 218
 • Liittynyt: 23 Loka 2013, 11:38
 • Paikkakunta: Tampere

Re: Snowfinchin nykytilanne!

Viesti05 Loka 2015, 01:39

I'm always a slut for ryhmäpelit oikeesti. Vaikka ainut onnistunut meillä taitaa atm olla toi ikivanha Halloween-peli jonka pelastin vanhalta forkalta. Mut niis on jotai huippua, mä kannatan. Perseilypeliä varsinki. Ilman pelivuoroja niin ei jää jumiin.

Ulkoasun suhteen aattelinkin just että sama värimaailma, ja hyödynnän tota kylttisysteemiä jotenkin. Joko teen forkalle oman tai muokkailen tuota, saa nähä mitä ylimaallisen villiä tulee keksittyä!!

Mihin ovat kaikki ropettajalapset kadonneet? Pitää mennä jonneki demi.fihin jakelee karkkia että porukka tulee tänneki ropettaa.
historiikki » treffipalsta » arttinurkka » tilaustyöt

» ɢɪɴɢᴇʀ ᴄʜᴀsᴇ
» ᴍᴏɴᴀ ᴄʜᴇᴋᴀɴᴏᴠᴀ

Like a letter printed in red, printed in red
There's a price up on your head, on your head
Devils got you on the run, on the run
But you can't hide once it's begun, it's begun
Seuraava

Paluu Ylläpidon ilmoitukset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron