Tänään on 18 Tammi 2019, 15:27


Jamie "Zimi" Rustley

Hyväksyttyjen mieshahmojen esittelyt tänne.
  • Kirjoittaja
  • Viesti
Poissa
Avatar

Sasu

Pikkuvanha

  • Viestit: 145
  • Liittynyt: 26 Loka 2013, 09:28

Jamie "Zimi" Rustley

Viesti21 Helmi 2018, 13:19

Jamie "Zimi" Rustley

Kuva

Nimi: Jamie Rustley
Kutsutaan/esittäytyy: Zimi
Sukupuoli: Poika
Ikä: 14 vuotta
Koulutus: Peruskoulu, junior high puolivälissä

ULKONÄKÖ

Zimi on tyypillinen kolmetoistavuotias poika, jolle ei ole vielä tullut kasvupyrähdystä. Hän on sekä lyhyt että laiha, ja löysät vaatteet yleensä vain korostavat tätä seikkaa. Pituutta pojalta ei löydy kuin 152 senttiä, vaikka odotettavissa onkin vielä reipasta kasvua. Zimin kehossa ei ole oikeastaan sen puoleen rasvaa kuin lihaksiakaan, vaikka tämä kyllä syö hyvällä ruokahalulla tilaisuuden tullen. Aavistuksenomaista lapsenpyöreyttä hänen kasvoissaan vielä on, ja kehon mittasuhteet kuuluvat selvästi enemmän lapselle kuin täysikasvuiselle miehelle. Siitä, millainen pojan ruumiinrakenne on aikuisena, ei vielä voi sanoa paljon mitään. Toistaiseksi hän on kuitenkin pieni ja vikkelä, ja ottaa asiasta kaiken hyödyn irti.

Nuorukaisen hiukset ovat tummanruskeat, suorat, ja niillä on tapana pörröttyä ja roikkua silmillä. Hiuspehko näyttää siltä, kuin sitä olisi nyrhitty puolihuolimattomasti tylsillä saksilla sen verran lyhemmäksi, että poika näkisi jotain sen alta, eikä tämä olekaan kaukana totuudesta. Usein tummat hiukset peittävät tummanharmaiden silmien lisäksi myös korvat melkein kokonaan. Talven jäljiltä Zimin kasvot ovat usein kalpeat, mutta heti kun säiden salliessa poika viettää ulkona paljon aikaa ja saa hieman väriä iholleen. Mistään rantarusketuksesta ei kuitenkaan voi puhua, vaikka hän kuinka viilettäisi kesät pitkin kaupungin katuja skeittilautansa kanssa t-paita päällä. Ilman ollessa viileämpi Zimi kiskoo t-paidan päälle hupparin ja jalkaansa shortsien sijaan kollarit tai farkut, ihan päivästä riippuen. Lippis tai pipo ovat yleisimmät asusteet, eikä niitä meinaa saada pojan päästä sisälläkään. Kuluneet, reikäiset tennarit ja rispaantuneet hihansuut kertovat omaa tarinaansa siitä, kuinka tärkeänä Zimi vaatteiden ulkonäköä pitää.

Liikkeissään poika on – kuten sanottua – vikkelä ja tarkka. Hän pystyy halutessaan liikkumaan sulavasti ja nopeasti kuin kärppä millaisessa väentungoksessa tahansa, sekä tarvittaessa sulautumaan väkijoukkoon. Zimin kasvoilla on melkein aina jonkinlainen virne, tai sitten vastakohtana äärimmäisen kyllästynyt ilme. Pojan käytöksestä välittyy itsetietoisuutta, ja jos huvittaa, hän tuo ilmi omahyväisellä olemuksellaan, ettei välitä muiden mielipiteistä pätkääkään.

LUONNE

Useimmiten Zimi käyttäytyy huolimattomasti, röyhkeästi, ja juuri niin kuin häntä itseään sattuu huvittamaan. Joku voisi mainita myös välinpitämättömyyden, toinen taas raivostuttavan ylimielisyyden. Mutta minkäs teet, jos kaikki ei aina jaksa kiinnostaa, eikä kaikille tee mieli hymyillä? Vaikka poika on vielä untuvikko, hän käyttäytyy usein kuin omistaisi koko maailman, ja vakuuttaa pärjäävänsä loistavasti omillaan. On totta, että Zimi jos joku keksii itselleen aktiviteetteja tuosta vain, jos vähänkin meinaa tylsyys yllättää. Se, kuinka fiksuja ideat ovat, onkin sitten kokonaan toinen juttu. Tyhmänrohkean käytöksen takaa löytyy uhmakkuutta, halua sanoa vastaan ihan vain vastaansanomisen ilosta ja myös uteliaisuutta maailmaa kohtaan. Sulkeutunut Zimi ei missään nimessä ole, hänen mielipiteitään ei tarvitse pahemmin onkia esille.

Zimistä ei siis tosiaankaan voi sanoa, että hän käyttäytyisi erityisen hyvin. Suorapuheisuutensa ja toimi-ennen-kuin-ajattelet-asenteensa vuoksi hän hankkiutuu usein ongelmiin niin koulussa kuin vapaa-ajallakin, eikä pysähdy katumaan asioita. Koulu ei aina jaksa kiinnostaa, paitsi graffitien maalausalustana. Nuorikko onkin koulussa usean opettajan mustalla listalla ja on jäänyt kiinni ilkivallasta muuallakin. Tämän kaiken poika kuittaa vain olankohautuksella ja virnistyksellä, rehtorin puhuttelut ja kehityskeskustelut vanhempien kanssa ovat yhtä tyhjän kanssa. Zimiä on vaikea pitää poissa pahanteosta, ellei tämä itse siihen suostu. Ei poika mikään tyhmä kuitenkaan ole, eikä hän ole pohjimmiltaan läpimätä. Zimin päästä löytyy kyllä järkeä, joskin sillä on usein tapana toimia säästöliekillä.

Rehvakas, railakas ja huoleton. Näillä sanoilla pojan luonteen voisi ehkä tiivistää. Ei Zimi kuitenkaan ihan pelkästään huvikseen paikkoja hajota, vaan osa kaikesta maailmaa vastaan kapinoinnista on vain yksinkertaisesti halua tulla huomatuksi ja saada jonkinlaista tunnustusta, niin koulussa kuin kotonakin. Tämän seikan Zimi kuitenkin onnistuu työntämään mielestään useimmiten kokonaan, ja peittää ne vähätkin häiritsevät rippeet olemalla entistä äänekkäämpi ja kerjäämällä vaikeuksia.

MENNEISYYS

Zimi on syntynyt ja asunut koko ikänsä Snowfinchissa. Hänen perheensä muutti sinne hieman ennen pojan syntymää, Zimin isosiskon, Evelynin, ollessa kolmevuotias. Jo päiväkodissa ollessaan poika otti useasti yhteen ikätovereisensa kanssa, mutta hänen vanhempiaan vakuuteltiin siitä, että se oli täysin normaalia siinä iässä. Koulun alkaessa tilanne hieman rauhoittui yhmpäristönvaihdoksen myötä, ja hänen vanhempansa, Jack ja Marie, huokaisivat helpotuksesta. Ongelmat alkoivat kuitenkin pian uudestaan, kun kaikki uusi oli jo kokeiltu. Poika karkaili koulun alueelta kaveriensa kanssa, häiritsi tunneilla ja tuhosi koulun omaisuutta jos siltä sattui tuntumaan.

Vain harvalla opettajalla oli edes sitä vähää auktoriteettia nuoreen häirikköön mitä hänen vanhemmillaan, eikä Zimiä näkynyt kotona paljon enempää kuin koulussakaan. Zimin vanhemmat yrittivät ensin saada poikansa ruotuun ja pitää kuria, mutta lopulta he alkoivat antaa periksi. Evelynin tullessa murrosikään yleensä niin sävyisä tyttö alkoi muuttua hankalammaksi, mikä sai Jackin ja Marien kääntämään huomionsa kuopuksesta tämän isosiskoon. Kun Evelyn menestyi hyvin koulussa, vanhemmat kannustivat häntä kahta enemmän ja tuskin vilkaisivat Zimin todistusta, joka oli parhaassakin tapauksessa melkoinen kuusikko. Tämä vain pahensi tilannetta, mutta siltä Marie ja Jack ummistivat silmänsä. He eivät osaa tehdä tilanteelle mitään, joten antavat sen vain yksinkertaisesti olla. Aika ajoin he käyvät vanhempainilloissa kuuntelemassa, miten Zimi terrorisoi koko luokkaan mielin määrin, mutta eivät reagoi jatkuviin huonoihin uutisiin mitenkään. Evelyn yrittää ymmärtää veljeään suurimman osan aikaa ja pysyä tämän kanssa hyvissä väleissä, mutta Zimiä tämä ei kiinnosta. Vaikka Evelyn onkin pojalle vanhempia läheisempi, pitää hän silti siskoaan vanhempien lellikkinä. Välillä vaikuttaa siltä, että parhaiten Zimi tulee kotonaan toimeen perheen koiran kanssa.

Näyttää kuitenkin uhkaavasi siltä, että Zimin on alettava miettiä tulevaisuuttaan. Pojalla on yläastetta jäljellä enää puolisentoista vuotta, ja vaikka vanhemmat tuntuvat välinpitämättömiltä, kotioloissa tulee luultavasti nousemaan myrsky jos toinenkin, mikäli Zimi ilmoittaa tulevaisuuden ammattinsa olevan tyhjäntoimittaja.

NE SIINÄ YMPÄRILLÄ

Jack Rustley – Zimin isä, melko etäinen Zimin elämässä
Marie Rustley – Zimin äiti, niinikään etäinen
Evelyn Rustley – Zimin isosisko, sisarellinen viha-rakkaus suhde
Tobey – Perheen belgianpaimenkoira (groenendael), Evelynin harrastuskumppani. Hyvin koulutettu, tulee Zimin kanssa toimeen keskimääräistä paremmin.

TILPEHÖÖRIÄ

Zimi pitää: Kovaäänisestä (rap-)musiikista, skeittauksesta, lumilautailusta, kahvista, liikuntatunneista.

Zimi ei pidä: Vanhempien nalkutuksesta, kotiintuloajoista, lukuaineista koulussa, opettajien lellikeistä.

Paluu Miehet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron